Inschrijven Lezing Vuurwerkangst

  Lezing Vuurwerkangst

  Op woensdag 16 november 2022, om 19.30 uur organiseert de BCN een online lezing over Vuurwerkangst. Deze lezing wordt gegeven door Marcel Nijland, hondentrainer, gedragsdeskundige en columnist in 'Onze Hond'.

  De lezing zal onder andere gaan over:
  "Geluidsgevoeligheid en angst voor harde geluiden is een veel voorkomend probleem bij honden.
  Het is een minder eenduidig probleem dan je op het eerste gezicht zou denken. Sommige honden zijn er gevoelig voor maar ook slechte ervaringen spelen een belangrijke rol.

  Met name vuurwerk is een trigger dat angst in gang zet. Vervolgens kunnen andere geluiden ook angstreacties oproepen. De eerste reactie is: 'behoeden voor harde geluiden'

  Gewenning aan harde geluiden is een moeilijk en langdurig trainingsproces. Daarnaast vallen honden vaak terug. Niet elke hond is met training te helpen.

  In deze lezing gaan we een onderscheid maken tussen de verschillende honden met angst voor harde geluiden. De trainingsaanpak wordt besproken en medicatie komt aan de orde."

  De lezing zal ongeveer 1 uur tot 1.5 uur duren via Zoom waarbij er ruimte is om via de chat vragen te stellen.

  Leden kunnen zich gratis aanmelden, onder vermelding van het lidmaatschapnummer en e-mailadres, via de website van de BCN. Zij krijgen op de dag van de lezing een link om in te loggen.
  Namens het bestuur van de BCN
  Miriam van Gemert